Kapalı Dermoid Kist Ameliyatı
Laparoskopik Dermoid Kist Ameliyatı İnegöl Bursa; Dermoid kist, kadınlarda 20-30’lu yaşlarda en sık görülen iyi huylu yumurtalık tümörlerindendir. Dermoid kistler genelde tek taraf yumurtalığı etkiler ancak bazı hastalarda iki taraflı da olabilir.
Dermoid Kistte Kanser Riski Var Mı?
Dermoid kistlerde kansere dönüşme riski yaklaşık %0,2 ile 2 oranındadır. Özellikle 35 yaşın üzerindeki hastalarda, kist boyutu 8-10 cm’i geçmişse veya kistte boyut artışı olmuşsa kansere dönüşüm riski daha fazladır.
Dermoid Kist Ameliyat Gerektirir Mi?
Yumurtalığın kendi etrafında dönme riskini (over torsiyonu) artırarak, yumurtalık kanlanması ve beslenmesini bozulacağı için yumurtalığın tamamen kaybına neden olabilir. Bu nedenlerde, tanı konulduğunda cerrahi müdahale gerekebilir.
Dermoid Kist Ameliyatı Nasıl Olmalı?
Dermoid kist ameliyatı laparoskopik (kapalı) ya da açık dermoid kist ameliyatı olmak üzere 2 yöntemle yapılır.
Ameliyatta hangi yöntemin kullanılacağına kistin büyüklüğü, kanser şüphesi, kistte yırtılma, hastanın genel durumuna göre karar verilir. Uygun hastalarda ilk tercih laparoskopik yani kapalı yöntemle dermoid kist ameliyatıdır.
Dermoid Kist Ameliyatı Sonrası
Ameliyat sonrası iyileşme süreci ameliyatın nasıl yapıldığına göre değişir. Kapalı ameliyatlarda hastanede kalış süresi kısa, günlük yaşama dönüş süresi hızlıdır. Hasta 1-2 gün içinde taburcu olup, 1 hafta içinde işe dönebilir. Açık ameliyatlarda ise yatış ve günlük hayata dönüş süresi daha uzundur.
Başarılı bir ameliyat sonrası kistin tekrarlama oranı çok düşüktür. Ameliyat sırasında
Randevu Formu
Sağlığınız için ilk adımı atın! Randevu formumuzu doldurun veya aşağıdaki iletişim kanallarımızdan bize ulaşarak size en uygun zamanı belirleyelim. Sizi dinlemek ve destek olmak için buradayız!